Efteling gaat woensdag weer open, Walibi vrijdag

Print
Efteling gaat woensdag weer open, Walibi vrijdag

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De Efteling verwelkomt vanaf woensdag weer bezoekers, na 22 weken sluiting. Pretpark Walibi ontvangt vanaf vrijdag weer de eerste gasten.

De attractieparken maakten dat bekend na het kabinetsbesluit om de tweede ronde versoepelingen woensdag door te laten gaan.

De coronacijfers zijn volgens het kabinet voldoende verbeterd om vooral buiten meer mogelijk te maken. Zo kan er in grotere groepen worden gesport en mogen zogenoemde doorstroomlocaties zoals de dierentuin of het pretpark weer open. Ook binnen kan meer: sportscholen mogen heropenen, evenals dans- en muziekscholen. De versoepelingen werden vorige week nog onder voorbehoud aangekondigd, maar als de druk op de ziekenhuizen niet snel genoeg zou afnemen, kon aan een „noodrem” worden getrokken. Dat is niet nodig gebleken.

Buitenattracties

In de parken zijn alleen de buitenattracties geopend. Zo moeten de attracties als Symbolica en Droomvlucht in de Efteling nog even gesloten blijven. Verder hebben de parken voorzorgsmaatregelen getroffen. Er zijn looproutes en centrale desinfectiepunten aanwezig.

Volgens de Efteling komen de versoepelingen precies op tijd. Speciaal op de 69e verjaardag van de Efteling, maandag 31 mei, opent het attractiepark het nieuwe Speelbos Nest! „Afgelopen week werden de laatste speeltoestellen geplaatst in Nest! In het speelbos kunnen jonge durfals straks naar hartenlust spelen met verschillende speeltoestellen en objecten.”

Ook Walibi heeft een deel van het park vernieuwd, de zone Exotic. De attracties in het gebied hebben een nieuwe uitstraling en de achtbaan Condor heeft nieuwe treinen gekregen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen