David Bade ontmoet en vereeuwigt de breakdancers van HFC crew

 © Schunck

Heerlen -

De eerstvolgende editie van David Bade tekent Heerlen onder de tafel, vindt dit keer plaats van 14 tot en met 26 juni, live voor het oog van het aanwezige publiek in de hal van Schunck Glaspaleis.

redactie

De aan Heerlen verbonden kunstenaar ontmoet in deze editie de breakdancers van HFC crew.

Bade vereeuwigt zijn ontmoetingen, in een kunstwerk dat wordt bijgevoegd in de Heerlense kunstcollectie. Met steun van het BankGiro Loterij Fonds realiseert Schunck van 2020 tot 2023 samen met David Bade een serie bijzondere groepsontmoetingen en -portretten.

HFC crew is een breakdance crew uit Heerlen. Zij reizen door binnen en buitenland om deel te nemen aan competities. „Heel cool dat we samen met David in dit project mogen stappen om communities uit Heerlen meer zichtbaarheid te geven. Daarnaast hopen we dat hij onze gekkigheid en stunts kan waarderen”, zegt Jop Vermeesch van HFC.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal