Koning en koningin binnenkort op bezoek in Limburg

Print
Koning en koningin binnenkort op bezoek in Limburg

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide -

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen donderdag 27 mei een streekbezoek aan Noord-Limburg.

Zij bezoeken de gemeenten Venlo, Bergen en Venray. Tijdens het bezoek staan gezondheid en de invloed van corona op de streek gedurende het afgelopen jaar centraal.

Het koninklijk paar bezoekt als eerste Venlo, waar het concept van positieve gezondheid nader wordt toegelicht door vertegenwoordigers van het regionaal bestuur, het bedrijfsleven, de zorg en wetenschap in de regio. Tijdens een markt voor gezonde voeding en innovatieve landbouw spreken zij met bedrijven en organisaties uit de omgeving.

Lees ook: Máxima over overleden zusje: ‘Ik denk aan haar met een hele grote glimlach’

Gezondheid

Vervolgens ontmoeten koning Willem-Alexander en koningin Máxima diverse inwoners. Met hen gaan ze in gesprek over zingeving en cultuur en de betekenis daarvan voor hun gezondheid. Ook de rol van vrijwilligerswerk komt in de gesprekken aan bod.

In de gemeente Bergen staat tijdens een wandeling het belang van ontspanning en natuur centraal. Medewerkers van het Limburgs Landschap geven informatie over natuurbeheer en gebiedsontwikkeling in de streek. Bewoners vertellen daarnaast over de leefbaarheid en veiligheid aan de oevers van de Maas.

Lees ook: Máxima over veelbesproken vakantie met gezin naar Griekenland: ‘Een inschattingsfout’

Afsluitend bezoekt het koninklijk paar de gemeente Venray. Hier zijn de mentale gezondheid en weerbaarheid van jongeren het centrale thema. Professionals benoemen de taboes die heersen rond mentale gezondheid en leggen uit hoe zij jongeren ondersteunen in de aanpak ervan. Jongeren vertellen tot slot hoe zij hun mentale problemen bespreekbaar leren maken en hoe dit bijdraagt aan hun positieve gezondheid.

Coronavirus

Tijdens het bezoek aan Noord-Limburg worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen. De locaties die tijdens het bezoek worden bezocht, worden niet vooraf aangekondigd om groepsvorming te voorkomen en anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen.

Lees ook: Máxima zelfverzekerd in interview ter gelegenheid van 50e verjaardag

De regio Noord-Limburg heeft zich ten doel gesteld de gezondste regio van Nederland te worden. Er is aandacht voor gezonde voeding, voldoende natuur, maar ook voor een gezonde balans tussen werk en privé met ruimte voor vrije tijd, cultuur en zingeving.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen