Quote: oprichter Messagebird met 1,2 miljard euro vermogen de rijkste jonge Nederlander

Robert Vis (rechts). © Euronext

ANP

Oprichter Robert Vis van techbedrijf Messagebird is volgens tijdschrift Quote de rijkste Nederlander onder de 40.

Het vermogen van Vis is ten opzichte van vorig jaar ruim dertien keer zo groot geworden en bedraagt 1,2 miljard euro, schat het blad. Nummer twee is oprichter Adriaan Mol van betalingsverwerker Mollie met 700 miljoen euro aan vermogen. Stijn Koster van hostingbedrijf i3D.net is 220 miljoen euro waard en daarmee derde. Alle drie de mannen zijn 37 jaar oud.

Vis is ook de hoogste stijger in de lijst van honderd jonge miljonairs. Net als Mol profiteerde hij van honderden miljoenen aan groei-investeringen voor zijn bedrijf. De hoogste nieuwe binnenkomer is Richard Stitselaar die 120 miljoen euro waard is, grotendeels verdiend met de verkoop van zijn computerspellenbedrijf Vertigo. Andere ondernemers die sterk stijgen zijn de oprichters van online outletwinkel voor merkproducten Otrium Milan Daniels en Max Klijnstra.

Martin Garrix. © De Limburger

Van de bekende Nederlanders is Martijn Garritsen, de echte naam van dj Martin Garrix, degene met het meeste geld. Zijn vermogen is 45 miljoen euro. Garritsen en andere dj’s als Afrojack en Hardwell hadden echter wel te lijden onder het coronajaar, merkt Quote op. Hun inkomsten droogden voor een deel op omdat ze niet konden optreden.

Doutzen Kroes. © AFP

De rijkste jonge vrouw is volgens het tijdschrift model Doutzen Kroes op de 37ste plaats, met een geschat vermogen van 29 miljoen euro. Mode-onderneemster, actrice en presentatrice Nikkie Plessen heeft 1 miljoen euro minder op haar bankrekening en is de nummer 41 van de lijst.

De totale vermogens van de honderd rijkste jonge Nederlanders bedroegen ruim 5 miljard euro. Volgens Quote was dat bedrag nog nooit zo hoog. De nummer honderd had echter net als vorig jaar een vermogen van 11 miljoen euro.