Thorn Metronoom daagt creatievelingen uit met fotowedstrijd; leg het witte stadje eens op een andere manier vast

De imposante abdijkerk in het witte stadje Thorn. © Rob van Deurzen

Thorn -

De Stichting Thorn Metronoom roept creatievelingen middels een wedstrijd op om het witte stadje ‘op een andere, verrassende manier’ op de gevoelige plaat vast te leggen.

Rob van Deurzen

Thorn staat bekend als het muzikale witte stadje. Toeristen gaan veelal naar huis met foto’s van de witte huizen en de abdijkerk. De blik op de abdijkerk vanuit de Kloosterberg is door de eeuwen heen door vele kunstenaars en later door duizenden fotografen vereeuwigd.

Thorn Metronoom is er echter van overtuigd dat er in Thorn veel meer mooie, opvallende of bijzondere kiekjes te maken zijn. Foto’s van het ándere Thorn, die een nieuwe of verfrissende blik werpen op het stadje aan de Maas. Plaatjes die verrassen, ontroeren, verbazen of gewoon simpelweg de ogen strelen. Het zijn die foto’s waar de stichting naar op zoek is. Daarom start op 23 mei een fotowedstrijd rond het thema ‘het andere Thorn’.

De wedstrijd staat open voor iedereen. Elke deelnemer mag maximaal vijf foto’s mailen naar fotowedstrijd@thornmetronoom.nl om mee te dingen naar prijzen. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De beste foto’s worden tentoongesteld. Inzenden kan tot 1 september.

De startdatum voor deze fotowedstrijd is overigens niet zomaar gekozen. Op 23 mei is het eerste pinksterdag. Normaal is dat de dag waarop Thorn vol staat met levende standbeelden. De Stichting Thorn Metronoom is organisator van dit evenement, dat dit jaar echter voor de tweede keer op rij niet door kan gaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. De fotowedstrijd is een andere ‘beeldige’ manier om Thorn in het zonnetje te zetten, zo is de overtuiging van de stichting.

Kijk voor meer informatie en het wedstrijdreglement op www.thornmetronoom.nl.