Vodafone en Iliad gaan onderuit op de beurs

Print
Vodafone en Iliad gaan onderuit op de beurs

Afbeelding: GettyImages

De aandelen van het Britse Vodafone en zijn Franse branchegenoot Iliad gingen dinsdag onderuit op de Europese beurzen.

Beide telecombedrijven brachten teleurstellende resultaten naar buiten. De stemming op de Europese markten was licht positief door optimisme over de heropening van de economie na de lockdowns. De zorgen over de oplopende inflatie en nieuwe coronavarianten werden daarbij even aan de kant geschoven.

Zorgen over investeringen

Vodafone raakte 6,5 procent kwijt in Londen. Het Britse telecomconcern kampt met de gevolgen van de coronacrisis. Door de pandemie wordt minder gereisd en verdiende het bedrijf fors minder aan zijn roamingdiensten, waarbij een telefoon verbinding maakt met een buitenlands netwerk. Het Franse telecombedrijf Iliad kelderde bijna 10 procent in Parijs. Beleggers maken zich ook zorgen over de grote investeringen die de telecombedrijven moeten doen voor de uitrol van het snellere 5G-netwerk. Sectorgenoot KPN was de grootste daler in de AEX met een min van 0,9 procent.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee