Jongeren uit medische risicogroepen aan de beurt voor coronaprik

 © Hollandse Hoogte / ANP

Jongeren met hoge medische risico’s die thuis wonen krijgen vanaf dinsdag een uitnodiging voor coronavaccinatie, maakte het RIVM bekend. Het gaat om jongeren geboren in 2003, 2004 en 2005.

Redactie

Met de uitnodiging kunnen zij een afspraak maken bij de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Jongeren met een neurologische aandoening die niet naar de GGD kunnen komen, krijgen thuis een vaccinatie via een mobiel vaccinatieteam.

Lees ook: Ook mensen uit 1965 kunnen nu prikafspraak maken

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gaat het in totaal om ongeveer 2500 jongeren. Zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer. Jongeren uit deze groep die in een instelling wonen hebben afgelopen weken al een eerste vaccinatie gehad.

Extra hoog risico

De jongeren die het betreft hebben een extra hoog risico om ernstig ziek te worden door het coronavirus. Het gaat om thuiswonende jongeren met een ernstig aangetast immuunsysteem en jongeren met een neurologische aandoening waardoor de ademhaling is aangetast.

Jongeren met het syndroom van Down of morbide obesitas, die ook behoren tot de medische hoog-risicogroep, zijn eerder al via de huisarts uitgenodigd.