Dieuwertje Heuvelings uit Venlo genomineerd voor debuutroman Auxiety

Dieuwertje Heuvelings. © Loraine Bodewes

Venlo -

De debuutroman Auxiety van schrijfster Dieuwertje Heuvelings uit Venlo is in de race voor de titel ‘Beste Boek voor Jongeren’. De prijs wordt half september uitgereikt tijdens de Boekenweek van Jongeren.

onze verslaggeefster

In totaal maken tien boeken in september kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 2500 euro. Een jongerenjury kiest twee winnaars, een in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig en een winnaar voor het beste jongerenboek dat vertaald is.

In de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig zijn door een deskundige jury van volwassenen genomineerd:

Auxiety – Dieuwertje Heuvelings (Das Mag)

„Het verhaal neemt je op heel originele wijze mee de urbanwereld in. De verhaallijn van rapper Amir, alias Strijder, laat zien hoe snel je in deze wereld kunt groeien, maar nog veel sneller kunt vallen.”

Lees ook: Venlose Dieuwertje Heuvelings kiest na jaren vol muziek voor de stilte en schrijft een roman, maar wel met soundtrack

Confettiregen

Confrontaties – Simone Atangana Bekono (Lebowski)

„In dit prachtige, gelaagde verhaal kom je er gaandeweg steeds meer achter wat de invloed van racisme was op de ontwikkeling van de sterke hoofdpersoon. Een urgent boek!”

Strovuur – Gerwin van der Werf (Atlas Contact)

„In dit knettergekke verhaal schuilt een grappige tragedie. Het verhaal is vlot en toegankelijk geschreven, maar er zit meer achter dan je in eerste instantie zou zeggen.”

Bart – Ap Dijksterhuis (Prometheus)

„Het verhaal is heel filmisch geschreven, met een herkenbare schoolomgeving en thema’s als pesten, verliefdheid en onzekerheid. Het sterke einde roept eindeloos veel vragen op.”

Confettiregen – Splinter Chabot (Spectrum)

„Dit boek is eerlijk, integer, schrijnend, mooi, vol liefde, maar vooral een viering van het leven. Vanaf de eerste pagina maak je als lezer een connectie met de hoofdpersoon.”

Vertaald

In de categorie Vertaald zijn genomineerd: Stilte heeft een eigen stem – Ruta Sepetys, Erebos ontwaakt – Ursula Poznanski, Op het geniale af – Benedict Wells, Rosie & Jack – Mel Darbon, De ballade van slangen en zangvogels – Suzanne Collins.