Ontsnapte koeien zorgen voor gevaarlijke situaties in Geleen

 © Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek

Geleen -

Twee ontsnapte koeien hebben maandagmiddag 17 mei omstreeks half vier voor een gevaarlijke situatie gezorgd in Geleen. Dat meldt het politie Basisteam Westelijke Mijnstreek op Instagram.

Redactie

De dieren liepen op een deel van de weg. De politie ging op zoek naar de koeien, maar toen de dieren de agenten zagen, sloegen ze op de vlucht. Via de Spaubeeklaan renden de dieren in de richting van de Frans Erenslaan. Vanuit hier liepen ze de woonwijk in. Uiteindelijk wist de politie samen met buurtbewoners de twee koeien te vangen. De verzorger heeft ze vervolgens opgehaald.

Daarna was het echter nog niet voorbij, want opnieuw ontving de politie een melding van een uitgebroken koe. Het dier werd gespot op de Spaubeeklaan, waarna er een achtervolging ontstond in de richting van de tennisclub.

De koe stak met gevaar voor eigen leven het spoor over en wist ternauwernood een langsrazende trein te ontwijken. De koe liep zich uiteindelijk vast op de tennisclub. Daar kon hij met de nodige moeite gevangen kon worden.