Augst Cultuurfestival in Berg aan de Maas verplaatst naar 2022

Archieffoto uit 2019. © Rob Oostwegel

Berg aan de Maas -

Ook dit jaar zal er in Berg aan de Maas geen Augst Cultuurfestival plaatsvinden. De organisatie heeft het evenement, net als afgelopen jaar, afgelast.

Paul Dolhain

„Door de beperkingen die nu nog steeds van toepassing zijn en de onzekerheid over veiligheidsmaatregelen in augustus is het niet mogelijk om dit jaarlijks cultuurspektakel voor de 74ste keer in het Maasdorpje te organiseren”, aldus voorzitter Patrick Jager. De editie is dan ook verplaatst naar 2022.

Lees ook: Oogstdankrelikwieën moeten Berg toch een beetje in festivalstemming brengen

Die beslissing valt zwaar. „Vorig jaar waren evenementen niet toegestaan, dus ook geen Augst Cultuurfestival. Niet leuk, maar wel duidelijk. Nu weten we niet wat in augustus wel of niet is toegestaan, en onder welke voorwaarden. Hoeveel bezoekers zijn toegestaan, is een negatieve test verplicht, geldt de anderhalve meter afstand nog? De voorbereidingen zijn normaal gesproken nu al in volle gang. De praalwagens voor de parade worden vanaf begin mei door onze wagenbouwers in de steigers gezet. Tientallen vrijwilligers zijn dan dagelijks in onze Augsthal druk in de weer. Dat is nu niet mogelijk”, vertelt Jager.

Alternatief

Achter de schermen is hard gewerkt aan een alternatief programma, maar ook dat blijkt onhaalbaar. „Dat we ook dit jaar geen Augst Cultuurfestival kunnen houden komt misschien nog wel harder aan dan vorig jaar. We balen daar ontzettend van.”

De 74ste editie staat nu gepland van 2 tot en met 5 september.