Klopjacht op Belgische militair: Nationaal Park afgesloten, gouverneur vraagt er weg te blijven

Print

Klopjacht militair: Nationaal Park sluit, gouverneur vraagt er weg te blijven. Video: Orange Media

Grevenbicht -

In de zoektocht naar de spoorloze militair Jürgen Conings is woensdagmiddag beslist om het Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg te sluiten.

„In overleg met het crisiscentrum heb ik inderdaad bevolen om het Nationaal Park Hoge Kempen te sluiten”, bevestigt gouverneur Jos Lantmeeters. „Er geldt een verbod om te wandelen en fietsen.”

Hoe die sluiting precies zal verlopen, wordt woensdagmiddag door het federaal parket gecommuniceerd. Mogelijk worden er agenten geposteerd aan de bekende toegangspoorten, al moet daar nog over worden beslist. „Uiteraard kan 12.000 hectare bos niet zomaar op slot, maar we vragen de mensen wel om weg te blijven.”

Lees ook: Vrees voor confrontatie met Jürgen Conings: 2.000 patronen en genoeg wapens voor kleine oorlog

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen