Op de foto met de échte beker in Roda Museum Kerkrade

Print
Op de foto met de échte beker in Roda Museum Kerkrade

Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda-fans kunnen vrijdag 21 en zaterdag 22 mei de zes gespeelde bekerfinales van Roda JC herbeleven.

Op beide dagen is het mogelijk om in het Roda JC Museum (Orlandopassage) op de foto met de echte KNVB-Beker te gaan. Daarnaast zijn oud-spelers Gene Hanssen, Pierre Vermeulen, Ger Senden en Ernie Brandts aanwezig. „Onze aanwezige gasten speelden in minimaal één van de zes finales”, zo schrijft het museum op haar Facebookpagina.

Beide dagen is het Roda JC Museum geopend tussen 11.00 en 16.00 uur.

De Kerkraadse club speelde zes finales, en won de beker tweemaal. In het seizoen 96/97 én in het seizoen 99/00. Vrijdag is het precies 21 jaar geleden dat Roda JC voor het laatst de beker won.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen