Formule 1 bevestigt: zes races blijven gratis te zien

Print
Formule 1 bevestigt: zes races blijven gratis te zien

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

De Formule 1 heeft bevestigd dat de Nederlandse televisierechten na dit jaar in handen komen van de Nordic Entertainment Group (NENT). Alle races zijn drie seizoenen lang te zien op het streamingkanaal van de Scandinavische partij, genaamd Viaplay.

Eerder deze week werd bekend dat Ziggo de rechten na dit jaar verliest. Het bleek niet opgewassen tegen de diepe zakken van NENT. Viaplay zal alle races uitzenden, inclusief de kwalificaties en trainingen. Zes wedstrijden – waaronder de Grand Prix van Nederland in Zandvoort – worden gratis beschikbaar gesteld. Bij Ziggo zijn tot en met dit jaar alle races gratis te bekijken voor fans, mits Ziggo-klant, via het open sportkanaal.

Wanneer Viaplay in Nederland te zien is, wordt later pas bekend, net als de prijs die de Formule 1-fan gaat betalen. De nieuwe zender gaat werken met een eigen studio in Amsterdam. F1TV PRO, dat nog niet zo lang geleden is gelanceerd in Nederland, blijft ook beschikbaar in ons land.

Naast de Formule 1 wil Nordic Entertainment ook kijkers lokken met Duits voetbal. Viaplay heeft tot 2029 de exclusieve uitzendrechten op wedstrijden van de Bundesliga.

Anders Jensen, CEO van de NENT Group, laat weten dat het doel van zijn bedrijf is om aan het einde van 2025 wereldwijd 4,5 miljoen abonnees te hebben.

Lees ook: Definitief: Ziggo verliest uitzendrechten Formule 1