Prijsvraag voor kunstenaars voor nieuw kunstwerk ‘Heiligsdomsvaart’ voor beeldentuin Suëstra

 © Gemeente Echt-Susteren

Echt-Susteren
Redactie

Ter ere van de Heiligdomsvaart in Susteren wordt er een nieuw kunstwerk met het thema ‘Heiligdomsvaart’ in Beeldentuin Suëstra geplaatst.

Stichting Beeldentuin Suëstra zet hiervoor samen met de gemeente Echt-Susteren een prijsvraag uit. Het nieuwe kunstwerk wordt geplaatst op de sokkel links naast de Sint-Amelbergabasiliek, op de oude plek van de in 2008 gestolen kerkklok.

De Heiligdomsvaart in Susteren zal van 26 augustus tot en met 11 september plaatsvinden.

Geïnteresseerde kunstenaars uit gemeente Echt-Susteren en omstreken kunnen zich tot 25 mei aanmelden door een mail te sturen. Voor 15 augustus dient een dummy, tekening of schets aangeleverd zijn. De ingestuurde ontwerpen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld.

Tijdens de feestelijke heropening van Beeldentuin Suëstra in september wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnaar heeft dan tot september 2022 de tijd om het beeld te realiseren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal