Rijwielzaak doneert 500 euro uit verkoop fietshelmen aan HersenStrijd fonds

Print
Rijwielzaak doneert 500 euro uit verkoop fietshelmen aan HersenStrijd fonds

Marcel Aries (links), neuroloog in het MUMC in Maastricht en mede-oprichter van het HersenStrijd fonds, ontvangt uit handen van fietsenhandelaar Rob Smeets een cheque van 500 euro. Afbeelding: George Deswijzen

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Rijwielhandelaar Rob Smeets uit Meerssen heeft deze maand een cheque van 500 euro overhandigd aan het HersenStrijd fonds.

Het fonds zet zich in voor het beperken van de hersenschade op de intensivecareafdeling. Ziekenhuizen zien regelmatig dat mensen met zwaar hersenletsel binnen worden gebracht die op de fiets geen helm droegen.

Smeets kwam met zijn vrouw op het idee om tien procent uit de opbrengst van de verkoop van fietshelmen in zijn winkel te doneren aan het fonds. Smeets, die zelf wielrenner is geweest, raakte geïnspireerd door het verhaal van de Belgische oud-renner Stig Broeckx die zonder helm een zware val ternauwernood overleefde. „De actie is een prachtig initiatief dat klanten stimuleert een fietshelm te dragen en bijdraagt aan het fonds” aldus neuroloog-intensivist Marcel Aries, die mede-oprichter is van het fonds.

De Meerssense ondernemer heeft aangegeven door te gaan met zijn actie.

Lees ook: Fietsenmaker met een missie: draag een helm!

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen