Dier van de week: kleine dame Froufrou zoekt geduldige kattenbaas die haar aan mensen wil laten wennen

Print
Dier van de week: kleine dame Froufrou zoekt geduldige kattenbaas die haar aan mensen wil laten wennen

Froufrou. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat poesje Froufrou.

Waar komt Froufrou vandaan en wat doet ze in het asiel?

„Froufrou is samen met een groot aantal katten gered van de straat. Deze groep liep al een tijd door een woonwijk en gelukkig hebben we alle dieren kunnen vangen. De meest sociale en dappere katten van deze groep hebben al een nieuw thuis gevonden. Froufrou is nog als enige over. Zij is nog niet zo dapper en zoekt nog een baas voor wie dit geen probleem is.”

Hoe is haar karakter en hoe oud is ze?

„Dit poesje is ongeveer 1,5 jaar oud en ontzettend sociaal naar soortgenootjes. Ze is speels en weet zichzelf goed te amuseren. Het is ontzettend leuk om te zien hoe fijn ze zich voelt als ze een nieuw speeltje aangeboden krijgt. Daar is ze uren zoet mee. Vreemde mensen zijn nog spannend en akelig maar voor bekende gezichten heeft ze steeds minder angst.”

Wat voor thuis zoek je voor haar?

„Omdat Froufrou zó dol is op andere katten en omdat ze veel kan leren van een sociale huiskat, plaatsen we haar alleen bij mensen die al een kat hebben. Belangrijk is dat deze kleine dame de tijd krijgt om op haar gemak te wennen en dat haar nieuwe baas niet direct een schootkat verwacht.”

Gun jij haar die tijd? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen