Video: Voortvluchtige Belgische militair niet gevonden na uitkammen bos

Print

Grondige zoektocht levert niets op: Jürgen Conings blijft spoorloos. Video: Orange Media

Het uitkammen van een afgezet gebied in het Belgische Nationaal Park Hoge Kempen in de zoektocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings heeft niets opgeleverd, meldt het Federaal Parket. Conings is sinds maandag spoorloos en heeft in een brief kenbaar gemaakt dat hij het gemunt heeft op virologen en „het regime”.

Procureur Wenke Roggen maakte donderdagavond laat bekend dat de massale zoektocht door 250 politieagenten en 150 militairen naar de 46-jarige rechts-extremist tot dusver zonder resultaat is gebleven. „De sweeping van de perimeter heeft niet geleid tot het aantreffen van de gezochte persoon”, aldus Roggen. „De zoektocht gaat nu verder.”

Lees ook: Mogelijk bivakplekje met tent en slaapzak van Jürgen Conings gevonden op Mechelse Heide

Er kwam geen antwoord op de vraag of Jürgen Conings zich in het gebied bevindt. Ook op de vraag of er nog andere aanwijzingen zijn in het onderzoek, werd geen antwoord gegeven. Evenmin werd bevestigd of er donderdagnacht of vrijdag nog verder wordt gezocht.

Een colonne van een dertigtal politievoertuigen is donderdagnacht na het het uitkammen van het afgezette gebied teruggekeerd naar een toegangspoort van het Nationaal Park, waar het intussen rustig is geworden qua activiteit van politie en leger. Een moskee in de nabijgelegen plaats Eisden-Tuinwijk heeft voor de nacht extra bewaking gekregen van agenten van de lokale politie.

Lees ook: Hoelang kan Jürgen Conings in het bos overleven?

Het uitkammen van het gebied ging donderdag aan het einde van de middag van start. Het uitgekamde gebied heeft een omtrek van zo’n 20 kilometer. De klopjacht naar de schietinstructeur heeft in Nederland tot gevolg gehad dat het knooppunt Kerensheide bij het Limburgse Stein donderdag werd afgezet. Nederlandse politie-eenheden in de grensstreek staan „op scherp” zolang Conings gezocht wordt, heeft een woordvoerster van de Landelijke Eenheid gezegd.

LIVE: Volg hier alles over de klopjacht op militair Jürgen Conings