Burgemeester Valkenburg wil woning in Walem sluiten na vondst hennepplantage

Print
Burgemeester Valkenburg wil woning in Walem sluiten na vondst hennepplantage

In Walem werd afgelopen woensdag een hennepplantage in een woning ontmanteld. Afbeelding: ANP

Walem -

Een woning in Walem, in het buitengebied van Valkenburg, wordt waarschijnlijk gesloten na de vondst van een hennepplantage.

De politie trof deze afgelopen woensdag aan. Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul wil nu op grond van het Damoclesbeleid de woning een half jaar sluiten. Hiervoor moet eerst een procedure worden opgestart. Dit duurt enkele weken.

Spookwoningen

Het aantreffen van de hennepplantage staat volgens de gemeente los van de controles op spookwoningen, waarmee onlangs is gestart. Spookwoningen zijn woningen die volgens de administratie niet bewoond zijn, maar waar wel bewoners verblijven. Met deze gerichte controles wil burgemeester Daan Prevoo de ondermijnende criminaliteit in Valkenburg aan de Geul verder een halt toeroepen. „Om de criminaliteit in onze gemeente aan te pakken, zetten we bepaalde instrumenten in. Eén daarvan is een actief sluitingsbeleid van panden waar drugs worden aangetroffen. Daarnaast zijn we onlangs gestart met gerichte acties om spookwoningen aan te pakken. We willen nu echt doorpakken met het bestrijden van criminaliteit.”

Lees ook: Ruim vijftig panden Valkenburg aangemerkt als ‘verdacht’, gemeente stelt onderzoek in

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen