Musk: mogelijk Tesla-fabriek in Rusland

Print
Musk: mogelijk Tesla-fabriek in Rusland

Elon Musk, via een videoverbinding, en Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Afbeelding: Getty Images

Tesla overweegt in de toekomst een fabriek voor elektrische auto’s te gaan bouwen in Rusland.

Dat heeft topman Elon Musk gezegd op een evenement voor Russische studenten dat werd georganiseerd door het Kremlin.

Volgens Musk kan Tesla binnenkort een aanwezigheid gaan opbouwen in Rusland. Momenteel worden Tesla’s nog maar in zeer kleine aantallen verkocht in het land. Musk sprak via een videoverbinding op het evenement, op uitnodiging van Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.

Musk liet zich ook positief uit over de Russische ruimtevaartgeschiedenis. Hij riep verder op tot meer dialoog tussen Washington en Moskou. „Er is veel talent en energie in Rusland. Ik denk dat er meer dialoog en communicatie moet zijn tussen Rusland en de Verenigde Staten”, aldus Musk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen