Verhuizen naar Limburg

Print
Verhuizen naar Limburg

Limburg heeft geweldig veel te bieden en is dan ook een hele fijne plek om te wonen. Als zo ongeveer de enige plek in Nederland met enige glooiing voelt het ook een stuk anders aan om in onze zuidelijke provincie te wonen dan in de rest van het land. En dan hebben we het nog niet eens over de bourgondische cultuur van onze streek. Er is nergens zo veel gezelligheid, genot en beleefdheid als bij ons. Als echte Limburger weet je dat natuurlijk maar als te goed, maar voor mensen uit de rest van Nederland is dat mogelijk nog iets minder duidelijk.

Het is niet zo dat we willen dat iedereen van boven de rivieren nu zijn of haar koffers pakt en hier heen komt. De charme van Limburg ligt in de ruimte, rust en de lokale cultuur. Als het hier ineens heel vol zou worden, dan zou het en stuk anders worden. Dat willen wij natuurlijk niet en dan zouden we half Limburg op ons dak krijgen. Toch zijn er genoeg mensen die niet in Limburg wonen, maar goed aanvoelen hoe dat is. Als meer dit soort mensen hierheen zouden komen dan zouden zowel zij als de provincie in het geheel daarbij gebaat bij zijn. Een zekere mate van gastvrijheid is immers heel Limburgs.

Huizen in Limburg

Limburg is een van de meest diverse provincies in Nederland op het gebied van natuur. We noemden al de heuvels die bijna nergens anders in het land kunnen worden gezien. Daar komt nog eens bij dat er heel veel ruimte is en redelijk veel bossen zijn. Je waant je dus net in Frankrijk. Er zijn nog meer overeenkomsten met dat land en Limburg. De gastronomie is erg belangrijk bij ons. Naar onze mening is dat in menig andere Nederlandse provincie heel anders. De natuur en de gastronomie zijn dus twee van de grote redenen dat Limburg zo’n fijne plek is om te wonen.

Naast dat onze provincie erg veel te bieden heeft op het gebied van landschap en natuur, zijn de huizen vaak ook prachtig. Dat ligt hem erin dat er gewoon heel veel verschillende soort bouwstijlen zijn. Aan de ene kant heb je de huizen in steden zoals Maastricht, Roermond en Sittard. In deze steden worden statige oude herenhuizen afgewisseld met arbeiderswoningen. Er is dus voor ieder wat wil. Dat is ook logisch, want Limburg is een provincie met een rijke historie. Zware industrie en tuinbouw is heel eigen aan de streek, maar ook hoge heren en rijkeren hebben altijd prima vertoeft in Limburg.

Bekostingen van je huis in Limburg

Als je een huis in Limburg moet kopen, dan moet je daarvoor natuurlijk wel geld hebben. Vaak sluiten mensen een hypotheek af, maar ook daarnaast kunnen de kosten behoorlijk oplopen als je een huis aanschaft. Doordat je geld moet uitgeven aan hypotheekadvies, de notaris, overdrachtsbelasting of verhuizing is het misschien handig om een doorlopend krediet aan te vragen. Wat is een doorlopend krediet? Dat is een lening waarbij je vooraf een maximaal bedrag bepaalt dat je kan lenen, zonder dat je dat meteen in het geheel opneemt.