Tiny Tales: een bever, een haas of een Schotse Hooglander?

Tiny Tales: een bever, een haas of een Schotse Hooglander?

Afbeelding: ING Image

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem -

Om kinderen uit groep 6 en 7 van de basisschool kennis te laten maken met de natuur in parken staat de Dag van het Nationaal Park (maandag 24 mei) dit jaar in het teken van de Tiny Tales verhalenwedstrijd.

Leerlingen worden gevraagd op om een verhaal te schrijven over hun ‘avontuurdier’ dat de weg terug moet vinden naar één van de Limburgse Nationale Parken. In Noord-Limburg zijn dat De Groote Peel en De Maasduinen, Midden-Limburg heeft De Meinweg.

Uitdaging

De centrale vraag van het thema is naar welk nationaal park het dier het beste kan gaan? En hoe komt het daar? Wat beleeft het dier onderweg allemaal? Zo worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over een dier dat leeft in een van de parken. Ze kunnen kiezen uit een iconisch dier, zoals een bever, een haas of een Schotse Hooglander. Meer informatie over deze dieren en over de Nationale Parken in hun omgeving vinden ze in een speciaal ontwikkeld pakket dat de school gratis kan aanvragen.

Klassen kunnen tot donderdag 24 juni hun verhalen insturen. Op donderdag 1 juli worden de winnaars bekendgemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen