Video: Commotie over antisemitisch overwinningslied Noa Lang

Print

Zingende Noa Lang onder vuur in België . Video: De Limburger

Club Brugge-aanvaller Noa Lang heeft in België verontwaardiging gewekt door het meezingen van een antisemitisch supporterslied. Na het binnenhalen van de landstitel zong Lang „Nog liever dood dan Sporting-Jood”, waarmee Brugge-aanhangers naar hun Anderlecht-rivalen verwijzen.

Politici spreken schande van de beelden van de samenzang, die rondgaan op sociale media. „Antisemitisme is onaanvaardbaar, ondraaglijk en heeft geen plaats in onze samenleving”, reageert minister en oud-premier Sophie Wilmès. De Nederlandse ambassadeur in België heeft de beelden „met afschuw zien passeren. Ik schrik ervan.” De leider van de Franstalige liberalen, die in de regering zitten, eist „uitleg en excuses” van Lang en wil dat zijn club en de Belgische voetbalbond hem bestraffen.

De politie was al niet te spreken over het overwinningsfeest dat uitbrak nadat Club Brugge donderdagavond met een gelijkspel tegen Anderlecht het kampioenschap binnensleepte. Spelers en trainer mengden zich onder de uitgelaten samendrommende supporters. Ze kunnen een boete verwachten, zegt de Brugse korpschef.