Autobouwer Audi legt productielijnen opnieuw stil om chiptekort

Print
Autobouwer Audi legt productielijnen opnieuw stil om chiptekort

Afbeelding: EPA

De Duitse autofabrikant Audi legt opnieuw productielijnen bij fabrieken stil vanwege het gebrek aan computerchips waarmee de wereldwijde auto-industrie al maanden worstelt.

Daardoor gaat voor meer dan 10.000 werknemers werktijdverkorting gelden, aldus het dochterbedrijf van Volkswagen.

Lees ook: Ook eind deze week weer een productiestop bij VDL Nedcar door tekort aan onderdelen

Audi heeft al twee productielijnen bij de hoofdfabriek in Ingolstadt stilgelegd, waar de modellen A3, A4 en A5 worden gemaakt. Volgende week worden ook productielijnen bij de fabriek in Neckarsulm stilgelegd. Het is nog onduidelijk hoe de zaken worden aangepakt in juni.

Het bedrijf legde de afgelopen maanden ook al een aantal keer productielijnen plat door het gebrek aan chips. Ook andere grote autoconcerns zoals Volkswagen, Daimler, General Motors (GM), Ford en Toyota hebben de productie moeten onderbreken door die tekorten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen