Voor vierde dag op rij minder coronapatiënten in ziekenhuizen, gemiddelde aantal besmetting verder omlaag

Print
Voor vierde dag op rij minder coronapatiënten in ziekenhuizen, gemiddelde aantal besmetting verder omlaag

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is voor de vierde dag op rij gedaald. In totaal liggen er nu 1822 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis, 77 minder dan donderdag.

Volgens de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) werden op de intensive cares afgelopen etmaal 24 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen, maar het totaal aantal coronapatiënten op de ic’s nam af met 13. Er zijn dus meer patiënten ontslagen, of overleden, dan er binnenkwamen. Voor de verpleegafdelingen geldt iets soortgelijks: daar werden 135 nieuwe besmette mensen opgenomen, maar het totaal aantal patiënten nam af met 64.

Op de verpleegafdelingen liggen momenteel nog 1214 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Op de ic’s liggen nog 608 coronapatiënten.

Lees ook: Virologen zien nu al ruimte voor meer versoepelingen

4219 nieuwe coronagevallen, gemiddelde verder omlaag

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend registreerde het RIVM 4219 positieve coronatesten. Dit betekent dat de uitbraak verder afneemt.

In de afgelopen zeven dagen zijn 30.570 positieve tests gemeld. Dat komt neer op gemiddeld 4367 nieuwe gevallen per dag. Het gemiddelde daalt voor de twaalfde achtereenvolgende dag.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met twaalf. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, duurt het een tijdje voordat het overlijden is geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn 95 sterfgevallen geregistreerd.