Emma Kok (13) van Voice Kids jongste ambassadeur Kinder onderzoekfonds: ‘Weet als geen ander hoe het is om dagelijks met ziekte te leven’

Print
Emma Kok (13) van Voice Kids jongste ambassadeur Kinder onderzoekfonds: ‘Weet als geen ander hoe het is om dagelijks met ziekte te leven’
Kerkrade / Eygelshoven / Maastricht / Itteren -

De dertienjarige Emma Kok uit Kerkrade is de jongste ambassadeur geworden van het Kinder onderzoeksfonds Limburg, dat geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek binnen het Maastricht UMC+. Ze is bekend van het RTL4 programma Voice Kids.

Op de website van het fonds laat Emma weten supertrots te zijn op haar nieuwe rol: ,,Ik weet als geen ander hoe het is om dagelijks met een ziekte te leven. Vanaf negen maanden na mijn geboorte ben ik afhankelijk van sondevoeding. Mijn maag werkt niet goed en daardoor kan ik niet veel eten en drinken. Ook ben ik al heel vaak geopereerd en is er een groeiachterstand. Toch heb ik een leuk leven en kan ik best veel. Naast school speel ik viool, zing ik in een koor en heb ik zangles.”

Onderzoek

Kinder onderzoekfonds Limburg steunt wetenschappelijk onderzoek van de afdeling kindergeneeskunde binnen het Maastricht UMC+ naar nieuwe behandelingen, manieren om diagnoses sneller en eerder te kunnen stellen en betere zorg.

Meer info: www.kinderonderzoekfondslimburg.nl

Lees ook: Emma (13) blaast ‘Voice-coaches’ weg met optreden, jongste telg familie Kok maakt indruk

________________________________________

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen