Inwoners Brunssum met minimuminkomen krijgen gratis abonnement op de bieb

Print
Inwoners Brunssum met minimuminkomen krijgen gratis abonnement op de bieb

Afbeelding: Gemeente Brunssum

Brunssum -

De gemeente Brunssum biedt inwoners met een minimuminkomen een gratis abonnement aan op de bibliotheek.

Het gratis abonnement, dat is bedoeld voor volwassenen, kan tot en met 31 december 2021 worden aangevraagd en is één jaar geldig. Voor kinderen tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement altijd al gratis.

Het abonnement geeft recht op één jaar lang gratis uitleen van (de nieuwste) boeken, luisterboeken en e-boeken. Maar ook op tijdschriften, bladmuziek, informatieve dvd’s en taalcursussen. Met het abonnement kunnen verder dvd’s (films, series) of muziek worden geleend, tegen een klein bedrag aan leengeld.
Er vindt geen vermogenstoets plaats. Dit wil zeggen dat er niet wordt gekeken naar vermogen, zoals een eigen woning of spaargeld. Per huishouden kunnen meerdere abonnementen worden aangevraagd. Inwoners van Brunssum met een bijstandsuitkering hebben inmiddels een brief gekregen, waarin het gratis abonnement is toegekend.

Andere inwoners met een minimuminkomen kunnen een aanvraag indienen bij ISD BOL. Op www.isdbol.nl is een e-formulier te vinden. Het formulier kan ook op papier per post toegestuurd worden, bel daarvoor met tel. 045- 5253747. Bij een bezoek aan de bibliotheek gelden beperkingen in verband met corona. Kijk op www.bibliotheekbrunssum.nl voor meer informatie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen