Koeman voelt zich niet gesteund door clubleiding FC Barcelona

Print
Koeman voelt zich niet gesteund door clubleiding FC Barcelona

Ronald Koeman weet niet waar hij aan toe is bij FC Barcelona. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Coach Ronald Koeman van FC Barcelona zegt dat hij geen steun voelt van het bestuur van de Catalaanse voetbalclub en dat hij in het duister tast over zijn toekomst.

Voorzitter Joan Laporta heeft afgelopen week in de aanloop naar de laatste speelronde in La Liga tegen de media gezegd dat er veranderingen aankomen. Lokale media berichtten dat oud-speler Xavi is benaderd om de Nederlandse coach te vervangen.

„In de laatste maand van het seizoen moet je de coach respecteren en de spelers nog meer. Er zijn zaken in de media gekomen en zij verdienen die behandeling niet. Zaken zouden anders moeten worden aangepakt”, zei Koeman vrijdag op een persconferentie. „Ik weet dat er heel veel druk is en dat accepteer ik, maar soms denk ik dat er in dit land een cultuur is dat de media betrokken worden in de toekomst van de coach, wat volgens mij van weinig respect getuigt.”

Turbulent

De 58-jarige coach die met zijn ploeg maximaal derde kan worden in de competitie gaf ook toe dat hij zich niet gesteund voelt door het bestuur, ondanks dat hij de ploeg heeft geleid in een turbulent seizoen en vaak het woord heeft gevoerd namens de clubleiding.

„In het laatste deel van het seizoen heb ik de steun van de club niet gevoeld”, zei Koeman. „Ik weet dat we veranderingen moeten doorvoeren om prijzen te winnen. Als dat betekent dat er een nieuwe coach of spelers moeten komen, dan is dat zo, maar het moet dan wel worden gecommuniceerd.”

Eerlijk

De voormalig Nederlandse bondscoach weet dus niet of hij die coach zal zijn. „Om eerlijk te zijn, weet ik niet of ik zal doorgaan als coach. Ik heb niet gesproken met de voorzitter.”