Gemeente Kerkrade legt verbod op: ‘KNVB-bekerfinale weekend’ wordt online-evenement

Print
Gemeente Kerkrade legt verbod op: ‘KNVB-bekerfinale weekend’ wordt online-evenement

Foto ter illustratie. Afbeelding: Pro Shots -Henk Korzelius

Kerkrade / Eygelshoven -

Geen ‘KNVB-bekerfinale weekend’ in de Roda JC pop up store. De gemeente Kerkrade heeft het evenement in de Orlandopassage verboden, zo geeft de werkgroep Clubhistorie Roda JC op haar Facebook-pagina aan. Er is zaterdag wel een online alternatief.

De afdeling Openbare Orde & Veiligheid (OOV) van de gemeente Kerkrade vreest voor een te grote toestroom van voetbalsupporters, en dat past niet binnen de geldende coronamaatregelen.

‘Helden van toen’

Fans kunnen de ‘helden van toen’ nu via een zoom-meeting ontmoeten. Zaterdag zitten vanaf 15.30 uur Pierre Vermeulen, Ernie Brandts, Gène Hanssen en Ger Senden virtueel klaar. De voetballers gaan terugkijken op alle bekerfinales van Roda JC. Ook worden enkele museumstukken getoond.

Het ‘KNVB-bekerfinale weekend’ mét publiek wordt verschoven naar een later moment. Daarnaast is ook de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd voorlopig uitgesteld.

Aanmelden voor het online-event kan hier.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen