Lions-doelman Luuk Hoiting zet punt achter carrière

Print
Lions-doelman Luuk Hoiting zet punt achter carrière

Afbeelding: Archief De Limburger/Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Luuk Hoiting stopt na dit seizoen als handballer. De 28-jarige doelman vindt het na elf jaar bij Lions mooi geweest.

Hoiting ondervindt te veel last van kleine blessures die hem continue parten spelen en wil zich volledig richten op zijn maatschappelijke loopbaan. De doelman uit Geleen zal na dit seizoen toetreden tot de staf van de ploeg en als keeperstrainer aan de slag gaan.

Met Hoiting onder de lat boekte Lions alle successen van de laatste jaren. Hij werd na talloze verloren finales drie keer landskampioen en won ook evenzoveel keer de nationale beker. De BENE-League werd in 2015 gewonnen.

Hoiting groeide in die tijd uit tot een van de beste keepers van Nederland. Ook dit seizoen behoort hij wekelijks tot de uitblinkers bij Lions, waarmee hij zijn vierde landstitel hoopt te winnen. De ploeg heeft zich al geplaatst voor de finale om de landstitel en ontmoet daarin Aalsmeer of Bevo.

Ondanks het succesvolle seizoen is er bij Lions sprake van een kleine leegloop. Naast Hoiting stopt ook Lino Janssen, een andere routinier, die eveneens zijn hele carrière voor Lions uitkwam. Ook Tims Roefs en Jeroen de Beule zijn na de zomer niet meer in Sittard te bewonderen.