Man steekt met mes in op vijf mensen in Amsterdam

 © INTER VISUAL STUDIO

Een man heeft vrijdagavond in de Amsterdamse buurt De Pijp vijf mensen neergestoken. Een persoon is ter plaatse overleden. Dat meldt de politie. De vier andere slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is ter plaatse om onderzoek te doen.

Redactie

De slachtoffers zijn volgens de politie „afzonderlijk op of in de directe omgeving van de Ferdinand Bolstraat gestoken.” Daarover kwamen rond 23.00 uur meerdere meldingen binnen, waarna de politie een klopjacht begon naar de dader. Een verdachte, een 29-jarige man uit Amstelveen, is opgepakt. De politie denkt dat er sprake is van slechts een dader.

In de omgeving is verder onderzoek gedaan naar wat er is gebeurd. Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat bij de steekpartij in Amsterdam sprake is van een terroristisch motief. Wel worden alle opties vooralsnog opengehouden, meldt de Driehoek Amsterdam, waarin de gemeente, justitie en politie bij elkaar zitten.