Automobilist crasht met gestolen auto in sloot in Weert na wilde achtervolging over A2

Print

Automobilist crasht met gestolen auto in sloot in Weert na wilde achtervolging over A2. Video: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een automobilist heeft in de nacht vrijdag op zaterdag in een akker een gestolen auto met Duits kenteken achtergelaten en is op de vlucht geslagen.

Dit deed hij nadat hij ter hoogte van Eindhoven op de A2 een stopteken van de politie had genegeerd. De automobilist ging op hoge snelheid ervandoor richting Weert. De politie zette de achtervolging in waarbij hoge snelheden werden behaald.

De automobilist besloot de afrit te nemen bij Weert-Noord. Vervolgens kwam hij op onbekend terrein terecht en besloot hij een akker op te rijden. Niet veel later crashte de auto in een sloot. De bestuurder sloeg vervolgens op de vlucht. De politie heeft de persoon gezocht met een politiehond, maar hij is niet meer aangetroffen. De auto is in beslag genomen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen