Voetballer Lang: racisme is me welbekend, wilde niemand beledigen

Zingende Noa Lang onder vuur in België . © De Limburger

De Nederlandse voetballer Noa Lang wilde naar eigen zeggen niemand beledigen met het liedje dat hij donderdagavond zong na het binnenhalen van de Belgische titel met Club Brugge.

Redactie

Samen met feestende supporters van Brugge zong Lang „nog liever dood dan Sporting-Jood”, een verwijzing naar de fans van concurrent Anderlecht. „Daar wou ik niemand mee beledigen”, schreef Lang zaterdag in zijn Instagram Stories.

De 21-jarige aanvaller van Club Brugge kreeg veel kritiek. „Antisemitisme is onaanvaardbaar, ondraaglijk en heeft geen plaats in onze samenleving”, reageerde minister en oud-premier Sophie Wilmès. De leider van de Franstalige liberalen eist „uitleg en excuses” van Lang en wil dat zijn club en de Belgische voetbalbond hem bestraffen.

Excuses maakte Lang niet. De jeugdinternational, die zich komende week met Jong Oranje gaat voorbereiden op de knock-outfase van het EK, benadrukte wel dat hij niemand wilde beledigen. „Ik ben een kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Racisme en vooroordelen zijn me dus welbekend. Ik zong na het behalen van de titel in al mijn enthousiasme samen met de supporters, die ik voor het eerst zelf kon ontmoeten. Als ex-Ajacied ken ik als geen ander bijnamen van voetbalploegen. Daar wou ik niemand mee beledigen. Voor mij is dit nu afgesloten en ik zal er ook niet meer op terugkomen.”

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 21 mei 2021. © De Limburger