Klaas Wels nieuwe trainer MVV, Darije Kalezic vertrekt

 © Pro Shots -Peter van Gogh

Redactie

Klaas Wels (47) wordt de nieuwe trainer van MVV. Hij volgt de vertrekkende Darije Kalezic op.

MVV en Kalezic hebben in overleg besloten om na een jaar hun samenwerking te beëindigen staat op de website van de Maastrichtse club. Kalezic ondertekende vorig jaar een contract voor twee seizoenen in Maastricht, maar de 51-jarige oud-profvoetballer vertrekt nu al. „Onze samenwerking is heel intensief geweest en dat heeft heel veel energie van mij vereist”, zegt Kalezic.

Lees ook: De rapportcijfers van MVV: een sterk stijgende lijn

Brabander

In Wels heeft MVV een opvolger gevonden. De Brabander was eerder trainer bij Top Oss van 2017 tot nu. Wels begon zijn carrière in 2004 bij RKSV Schijndel. Als stagiaire startte hij in 2008 bij Top Oss om vervolgens bij deze club van 2010 tot 2014 als assistent-coach te fungeren. In zijn tijd als assistent-coach bij Top Oss was Wels ook trainer van SV Deurne, waarmee hij de districtsbeker Zuid II won.

Lees ook: Trainer Darije Kalezic stapte in de oorlog over de lijken heen: ‘Het leven heeft me keiharde lessen gegeven’

In maart 2017 nam hij het roer als hoofdtrainer bij Top Oss over. In totaal was Wels ruim vier jaar hoofdcoach bij Top Oss, hiermee de langst zittende coach in de Keuken Kampioen Divisie. Met Wels eindigde Top Oss net boven MVV op de tiende plaats in de eerste divisie. Het verschil tussen beide ploegen was één punt.

Play-offs

De clubleiding van MVV denkt dat Wels de ingezette lijn onder Kalezic kan doorzetten. „Wels is een man die prima past bij MVV. Hij zet de ingezette lijn van Darije Kalezic voort en dat is precies waar wij als MVV ook op zoek naar zijn gegaan”, zegt algemeen directeur Erik Noor. Wels wil met MVV „stap voor stap” richting de play-offs om promotie naar de eredivisie. De Maastrichtse club degradeerde in 2000 uit de hoogste afdeling.

Lees ook: Het proces van MVV-trainer Darije Kalezic is abrupt gestopt: de club moet weer opnieuw gaan bouwen