Blieve Loupe Zitterd overhandigt Hospice Bronnerhof een cheque van 47.000 euro

De cheque van 47.000 euro wordt overhandigd. © Facebook Blieve Loupe Zitterd

Sittard / Born -

Team Blieve Loupe Zitterd heeft zaterdag een cheque van 47.000 euro overhandigd namens stichting Roparun aan Hospice Bronnerhof in Born.

de redactie

De estafetteloop van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen - in teamverband - geld op halen voor mensen met kanker, ging afgelopen jaar niet door. Normaliter wordt het evenement met Pinksteren gehouden en dus besloot Blieve Loupe Zitterd van de gelegenheid gebruik te maken om cheques uit te delen.

Cheques

Tijdens hun tocht ontving Stichting Mens Achter de Patiënt in Maastricht een cheque van 5.000 euro en kreeg Hospice Bronnerhof in Born een cheque van 47.000 euro. „Hier kan de hospice drie nieuwe kamers voor maken die helemaal worden aangekleed om het mensen in hun laatste levensfase zo aangenaam mogelijk te maken. Tevens heeft Fortuna Sittard twee shirts overhandigd die geveild gaan worden waarvan de volledige opbrengst ook Bronnerhof”, schrijft het team op Facebook.

Doneren

De Roparun gaat dit jaar wel door en vindt plaats op 2 en 3 oktober. Vanwege de coronamaatregelen is gekozen om het hardloopevenement enkel in Zuid-Nederland te houden, met start en finish in Landgraaf. Blieve Loupe Zitterd doet ook mee en wil zo veel mogelijk geld ophalen. Doneren kan via NL63RABO0327167408 t.n.v. Roparun team Westelijk Mijnstreek. Ook is het mogelijk om loten voor de Roparun loterij te kopen à 2,50 euro.

Meer info staat op de Facebookpagina Blieve Loupe Zitterd.