Video: Speeltuin op slot na nachtelijke inbraak en vernielingen

Print

Vernielingen speeltuin Heer. Video: Track’88

Maastricht / Itteren -

Bij een inbraak in de speeltuin in het Maastrichtse stadsdeel Heer zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere vernielingen aangericht.

De schade is zo ernstig dat de speeltuin voorlopig gesloten is. De rolluiken zijn vernield, ruiten zijn ingegooid, de diepvries en de winkel is leeggehaald, en wat er over is gebleven is onbruikbaar. De politie is op de hoogte gebracht en stelt een onderzoek in.

De speeltuin in Heer is gratis toegankelijk en draait volledig op vrijwilligers. Zij zijn enorm aangedaan en voelen zich gedupeerd door de vele zinloze vernielingen. De beheerder hoopt dat mensen de speeltuin willen steunen en doet daartoe een oproep.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen