Trotse Max Verstappen na historische zege: ‘Deze wil je winnen’

Max Verstappen balt zijn vuist na zijn zege in Monaco. © AFP

Max Verstappen was natuurlijk dolblij met zijn eerste overwinning in Monaco. De Red Bull-coureur is nu eveneens leider in de WK-stand, als eerste Nederlander ooit.

Erik van Haren

,,Deze Grand Prix wil je winnen als coureur. Van kleins af aan kijk ik naar de race in Monaco. Als je dan hier staat, is dat wel iets om trots op te zijn”, glunderde Verstappen, die nu vier punten meer heeft dan Lewis Hamilton in de strijd om het wereldkampioenschap. ,,Ik kijk ook alweer vooruit, het is nog een lang seizoen, maar laten we op deze manier doorgaan.”

Lees ook: Verstappen glorieuze winnaar in Monaco en leider in WK-stand

Geen centje pijn

Verstappen kende eigenlijk geen centje pijn in Monaco. Los van één ronde, toen hij naar binnen ging voor een pitstop en teamgenoot Sergio Pérez even door bleef rijden, lag hij na het wegvallen van Charles Leclerc – al voor de race – de hele Grand Prix aan de leiding.

,,Het is heel speciaal om hier te winnen. Voor mij is het zelfs de eerste keer op het podium”, lachte Verstappen. ,,Maar het zijn zoveel rondjes, je moet de focus houden. Je moet de banden in de gaten houden en zorgen dat je een goed gat hebt voor de stop. De anderen gingen eerder naar binnen, dus dat maakte het wat makkelijker. We hadden het aardig onder controle hier.”

Lees ook: Herbeleef: Max Verstappen neemt voor het eerst leiding in WK-stand