Oranje maakt jonkies warm voor voetbal

 © Getty Images

Regio -

Om voetbalverenigingen te helpen bij het werven van nieuwe jeugdleden heeft de KNVB het Oranjefestival geïntroduceerd. Spelers en coaches van Oranje zijn het gezicht de campagne. Clubs uit de regio hebben zich al aangemeld.

Redactie

Met het organiseren van een Oranjefestival voor leden en niet-leden werken clubs niet alleen aan de instroom van de jonge meiden en jongens, ze halen ook een activiteit in huis vol ‘Oranje’ voetbalplezier, aldus de KNVB. De organisatie biedt via haar website hulp bij de opzet, om als club ermee aan de slag te gaan. Veel amateurclubs zagen de instroom van nieuwe jeugdleden afnemen als gevolg van de competitiestop door corona, en kampen zelfs met een terugloop van het ledental.

Spelers, speelsters en bondscoaches van Nederlands Elftal en de Oranjeleeuwinnen doen mee aan de campagne, zoals op flyers, posters, en op een heus diploma. Bondscoaches Frank de Boer en Sarina Wiegman hebben samen met vier internationals meegewerkt aan een promotiefilmpje dat wordt ingezet.

Pupillendag

Een aantal clubs in Zuid-Limburg heeft zich al aangemeld. Zo houdt VV Eijsden op 13 juni een pupillendag voor jeugd van 4 tot 12 jaar. In Maastricht trapt RKASV op 29 mei af met een voetbaltoernooi voor de jongsten, zowel niet-leden als leden.

In Meerssen hebben zich ook twee clubs aangemeld: VV Bunde en RKUVC uit Ulestraten. Bunde geeft jonkies op 29 mei de kans te spelen als Frenkie de Jong of als Jackie Groenen. De buren in Ulestraten zijn op 5 juni aan de beurt met een dag vol jeugdvoetbal.

Rood Groen LVC ‘01 uit Vaals heeft 3 juli als datum geprikt voor een ontspannen voetbaldag voor de jongsten.

Het is de bedoeling dat clubs die belangstelling hebben, een eigen festival nog dit seizoen te organiseren, uiterlijk 1 augustus 2021. „Hierdoor werf je mogelijke nieuwe leden voor de start van het nieuwe seizoen, zodat ze vanaf aanvang seizoen 2021-2022 kunnen starten met voetballen.”

Meer informatie over inschrijven voor en deelnemen aan het Oranjefestival staat op www.knvb.nl/oranjefestival