Minister Van ‘t Wout heeft burn-out, vervangen door Blok

Demissionair minister Bas van ’t Wout van Economische Zaken en Klimaat. © ANP

Demissionair minister Bas van ‘t Wout (Economische Zaken en Klimaat) heeft last van een burn-out en legt het werk voor minstens drie maanden neer. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag weten.

Redactie

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zal hem de komende tijd vervangen. Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel, zal tijdens die periode ook als minister van Buitenlandse Zaken fungeren.

Extra staatssecretaris

Ook komt er een extra staatssecretaris totdat er een nieuw kabinet is. Die moet zich bezighouden met klimaat en energie en zal uit de kring van de VVD komen, meldt de RVD. Wie deze functie gaat vervullen, wordt „zo spoedig mogelijk” bekendgemaakt.

Van ‘t Wout volgde in januari dit jaar Eric Wiebes op als minister voor Economische Zaken, nadat Wiebes vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire was afgetreden. In juli vorig jaar werd hij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omdat Tamara van Ark doorschoof als minister voor Medische Zorg.

Lees ook: Reconstructie van kabinet-Rutte III: Waarom ruimde minister Wiebes alsnog het veld?

Voordat Van ‘t Wout toetrad tot het kabinet, was hij vicefractievoorzitter van de VVD. Eerder was hij onder meer raadslid in Amsterdam en politiek assistent van Mark Rutte, de toenmalige staatssecretaris van Onderwijs.