Voorwiel van Mercedes van Bottas zit dag na Grand Prix nog steeds vast

Het rechtervoorwiel van Bottas wil niet los. © Getty Images

Monaco -

Een dag na de Grote Prijs van Monaco zit het rechtervoorwiel van de Mercedes van Valtteri Bottas nog steeds muurvast.

Redactie

De monteurs van Mercedes kregen het wiel zondag niet los toen de Fin in de dertigste ronde naar binnen kwam voor een bandenwissel. Ze draaiden de wielmoer kapot, waardoor de race van Bottas in de pits eindigde.

Moer los slijpen

„We hebben het wiel er nog steeds niet af gekregen”, zei technisch directeur James Allison van Mercedes in een terugblik op de voor zijn renstal zo teleurstellend verlopen race door Monaco. „We zullen de moer los moeten slijpen. Dat gaan we in de fabriek doen.”

Volgens Allison ging het mis omdat de monteur die de wielmoer moest losdraaien zijn wheelgun er niet goed op zette. „Daardoor werd de moer kapot gedraaid. Vergelijk het met een kruiskopschroevendraaier die je niet precies in het kruisje van de moer zet. Dan hol je ‘m uit. Je kan dan proberen wat je wil, maar je krijgt ‘m niet meer los. En dit gaat met zoveel kracht, dat je geen grip meer hebt.”

WK-leider

Bottas lag op de tweede plaats achter Max Verstappen toen het mis ging bij de pitsstop. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton kwam in de nauwe straten van Monaco niet verder dan de zevende plaats en moest de leiding in het WK afstaan aan Verstappen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal