Waar veel mensen denken dat we in een oude boerderij met weelderige moestuin wonen, is het tegendeel waar. Gelukkig, want ik heb geen groene vingers, en zou niet weten waar te beginnen.
Een enkel jaar stop ik wat rucolazaadjes in een pot. Rucola groeit vanzelf, en is zoveel fotogenieker dan de stugge blaadjes uit de zakjes in het koelschap. Ook een pot daslook en wat kruidenplantjes sieren mijn terras op dit moment.
Toch word ik gelukkig van groen. Mijn bord kan niet groen genoeg zijn. Elke dag staat er een groene salade op tafel. Vandaag dan ook een bord groen geluk: Thaise groene curry met knapperige groenten en kabeljauwfilet.
De kabeljauwfilet kun je ook prima vervangen door zalm- of kipfilet. Liever geen vlees of vis? Verwarm dan 4-6 gekookte eieren, 250 gram kikkererwten uit blik of 400 gram goudbruin gebakken blokjes tofu de laatste 4 minuten in de curry mee. Behalve rijstnoedels smaakt geurige pandan- of jasmijnrijst ook heerlijk erbij.
Wil je deze curry nog groener? Voeg dan vlak voor het serveren een hand malse spinazieblaadjes toe aan de curry.
Thaise groene groentecurry met kabeljauwfilet
Bereidingsduur 30 minuten
Voor 4 personen
Ingrediënten
200 gram sperziebonen
150 gram tuinerwten (diepvries)
1 eetlepel (rijst)olie
2 eetlepels Thaise groene currypasta (potje)
1 blik kokosmelk (400 gram)
1 stengel citroengras
250 gram rijstnoedels
400 gram kabeljauwfilet
handvol basilicumblaadjes
Bereiding
1. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. Kook de erwten in 1 minuut knapperig gaar. Giet de groenten af.
2. Verhit in een wok de olie. Bak de currypasta 2 minuten zachtjes zodat de aroma’s vrijkomen. Schenk het dikke deel van de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Voeg nu ook de helft van het dunne deel van de kokosmelk en het citroengras toe.
Kijk voor meer kookinspiratie op onze receptenpagina
3. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen. Snijd de kabeljauwfilet in reepjes en voeg ze aan de curry toe. Stoof de kabeljauwreepjes in 4 minuten gaar.
Maak ook eens de glutenvrije granola van Janneke Philippi
4. Schep de sperziebonen en de erwten erdoor en breng de curry op smaak met zout en peper. Bestrooi met de geurige basilicumblaadjes en serveer met de rijstnoedels.
Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur | www.jannekephilippi.nl