Heerlijke plek creëren in de tuin of op het balkon

Het zonnige weer komt er alweer aan. Hoog tijd om de tuinmeubelen weer naar buiten te doen en de tuin een make-over te geven. Maar hoe creëer je nu een heerlijke plek in de tuin of op het balkon? Kees Smit Tuinmeubelen, specialist op het gebied van tuinmeubelen, geeft je een aantal tips om je verder op weg te helpen.

Adwise

Waar zet je de tuinset neer?

De plek en de grootte van de set is iets om over na te denken. Heb je een grote tuin? Neem dan een grotere tuinset of creëer meerdere knusse hoekjes in de tuin. Zo oogt de tuin niet te leeg. Een gezellig plekje creëer je ook door verschillende tuintegels te gebruiken of door een vlonder in de tuin te maken. Hierdoor scheidt het hoekje zich af van de rest van de tuin en heb je de ultieme plek om te genieten. In een wat kleinere tuin is het vaak het beste om één tuinset te hebben. Het is namelijk belangrijk dat de tuin niet te vol lijkt. In zowel een grote als kleine tuin krijg je een knussere sfeer door de tuinset wat meer naar de zijkanten of in de hoek zetten, in plaats van in het midden van de tuin.

Welke tuinset past bij jouw tuin?

Er is veel keuze aan tuinmeubelen. Ga je voor een loungeset, een tuinset of allebei? Als je vaak in de tuin dineert, is een tuinset zeker aan te raden. Lekker lang tafelen met familie, vrienden of het gezin, genietend van de warme zomeravond. Wil je graag een plek creëren waar je de hele dag kan loungen? Dan zit een loungeset zeker goed. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken van beide sets. Bij een dining loungeset heb je een loungebank met een wat hogere tafel. Zo kan je loungen en dineren tegelijk. Speciaal voor balkons zijn er balkonsets. Dit zijn comfortabele stoelen in combinatie met een compacte tafel. Zo heb je op het balkon ook een eigen plekje om heerlijk te genieten.

Het materiaal dat goed past in de tuin, is afhankelijk van de tuinstijl. Heb je een landelijke of klassieke tuin? Dan staan houten tuinmeubelen of tuinmeubelen van wicker perfect in jouw tuin. In een moderne tuin wordt vaak gekozen voor tuinmeubelen van aluminium. Het is belangrijk om tuinmeubelen te kiezen die heerlijk zitten en die staan bij jouw tuinstijl. Ben je er niet helemaal over uit wat je precies wil? Kees Smit Tuinmeubelen staat altijd klaar om je te voorzien van advies. Ook hechten ze veel waarde aan goede service en kwaliteit én bieden ze de laagsteprijsgarantie.

De finishing-touch

Om de tuin nog gezelliger te maken, is decoratie niet geheel onbelangrijk. Houd je van kleur? Leg dan vrolijke sierkussens in een fel kleurtje op je lounge- of tuinset en combineer dit met leuke vaasjes en kaarsen op een dienblad. Ook het gebruik van veel bloemen en planten maakt de tuin erg knus en vrolijk. Een echte sfeermaker is een gaslantaarn. Deze lantaarns geven de tuin direct een warme en gezellige uitstraling. Mooie sfeerverlichting maakt het plaatje compleet. Ga voor mooie spots in de grond of hang lampjes op aan de schutting. Zo geniet je ook als het donker is van je tuin of balkon.

Venlo 2022

In het voorjaar van 2022 opent Kees Smit Tuinmeubelen de deuren in Venlo. Hiermee opent Kees Smit de derde Experience Store XXL van Nederland. In dit artikel heb je alvast inspiratie kunnen opdoen. Kun je niet langer wachten tot het voorjaar van 2022? Je bent altijd welkom in de Experience Stores XXL in Amersfoort en Almelo. Deskundige adviseurs staan daar klaar om je te helpen met het vinden van de perfecte tuinmeubelen voor jou.