Dier van de week: energieke en enthousiaste Mookie zoekt baas die hem sturing wil geven

Print
Dier van de week: energieke en enthousiaste Mookie zoekt baas die hem sturing wil geven

Mookie. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Spaubeek / Beek -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat de guitige viervoeter Mookie.

Wie is Mookie en wat doet hij in het asiel?

„Mookie is een energieke jongen van 1,5 jaar oud. Hij is een kruising shar-pei x Staffordterriër en naar het asiel gebracht omdat zijn eigenaren hem helaas niet meer de tijd en aandacht konden geven die Mookie nodig heeft.”

Hoe is zijn karakter en wat is het allerleukst aan Mookie?

„Een rustig dagje komt niet in Mookies woordenboek voor. Hij is altijd enthousiast, vrolijk en speels en gaat graag mee wandelen. Zijn staart gaat non-stop heen en weer als hij onze hondenwandelaars ziet en mee op pad of naar het speelveld mag.”

Zijn er ook aandachtspunten voor zijn nieuwe baas?

„Mookie is wisselend in de omgang met andere dieren. Hij is dikke maatjes met de ene hond en gaat tekeer tegen een andere hond. Hij kan op dit gebied nog wel wat sturing gebruiken. Daarnaast is dit gezelligheidsdier niet graag alleen. Hij gaat dan blaffen en piepen. Training hiervoor is absoluut aan te raden.”

Wat voor thuis zoeken jullie voor Mookie?

„Zijn toekomstige baas moet over een tuin beschikken om fijn in te dollen en bereid zijn om nog trainingen met hem te volgen.”

Zie jij dit avontuur zitten met Mookie? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen