Mercedes stelt grondig onderzoek in naar mislukte pitstop Bottas

Valtteri Bottas. © REUTERS

Het Formule 1-team van Mercedes heeft een gedetailleerd onderzoek ingesteld naar de mislukte pitstop van Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Monaco. Een wielmoer van de rechter voorband bleef vastzitten bij de bandenwissel, waardoor de Finse coureur niet verder kon en na dertig ronden de race voortijdig moest staken.

De wielmoer zat zelfs zo muurvast, dat de band helemaal niet is losgekomen. Technisch directeur James Allison meldde na afloop van de race in Monaco dat het wiel pas in de fabriek van Mercedes in het Britse Brackley kan worden verwijderd. Daar is vermoedelijk zwaar gereedschap voor nodig.

Lees ook: Trotse Jos Verstappen: ’Heb van spanning thuis een kilometer afgelegd’

Teambaas Toto Wolff kondigde aan dat het team alles meeneemt in het onderzoek. „We kijken naar het ontwerp, maar ook naar het materiaal. Dit probleem mag ons niet meer overkomen”, aldus Wolff, die het opnam voor de monteur die het wielpistool hanteerde. „Er zijn heel veel factoren die bijdragen aan zijn catastrofale storing. Het is niet de schuld van de monteur; hij is een van onze beste mensen in het team.”

Luister hier naar een nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast Brandstof:

© De Limburger