Explosief aangetroffen in gestolen scooter in appartementencomplex Kerkrade

 © Track’88

In een gestolen scooter in een appartementencomplex aan de Lourdesstraat in Kerkrade is een explosief aangetroffen.

Redactie

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie de melding van een scooter die niet afgesloten in een gang (bij de berging) van een appartementencomplex stond. De scooter bleek te zijn gestolen. De politie zag in de scooter een mogelijk explosief, waarop de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd gewaarschuwd.

 © Track’88

In de vroege ochtend startte de EOD meteen startte met het onschadelijk maken. Het explosief wordt geschikt gemaakt voor vervoer om daarna op een veilige plek tot ontploffing te worden gebracht. De bewoners uit de appartementen kunnen tijdens het werk van de EOD in hun woningen blijven. De straat is tijdelijk afgezet voor verkeer.

Lees ook: Plofkraak op geldautomaat net over de grens bij Kerkrade

Nadat de EOD haar werkzaamheden heeft afgerond, neemt de politie de scooter in beslag voor verder onderzoek. De politie onderzoekt of er een verband is met de plofkraak in de nacht van zondag op maandag in het Duitse Herzogenrath, net over de grens bij Kerkrade. Na de kraak, die veel schade veroorzaakte, vluchtten de daders met een scooter richting Limburg.