Aangeboden door Gemeente Brunssum

Cultuur bruist op de Brunssumse podia

Brunssum biedt podiumkunstenaars een aantal prachtige podia. Een moderne zaal. Een openluchttheater. Podia in historische decors... Om aanbieders van podiumkunsten te laten zien wat de Brunssumse podia te bieden hebben, maakten wethouder Hugo Janssen (Cultuur) en artiest Ivo Rosbeek onlangs een rondgang door Brunssum, onder het motto: het doek kan omhoog!

Gemeente Brunssum

Het cultuurbeleid van de gemeente Brunssum staat de komende jaren in het teken van het versterken van lokale culturele initiatieven.

Speciale aandacht daarbij gaat uit naar de podiumkunsten. Brunssum telt vier podia: de moderne (2015) Brikke Oave, het Openluchttheater (onlangs geheel vernieuwd), de Muziekschool en het historische Clemensdomein. De gemeente wil de komende jaren deze podia ontwikkelen tot plekken waar inwoners laagdrempelig in aanraking komen met muziek, theater, poëzie en dans.

Hiervoor richt de gemeente een Stimuleringsfonds op voor de podiumkunsten, om het gebruik van de Brunssumse podia door professionele en amateur beoefenaars te stimuleren. Want in Brunssum gaat het doek omhoog voor de podiumkunsten!