Dier van de week: jonge herder Saar zoekt baas die tijd heeft voor intensieve begeleiding

Print
Dier van de week: jonge herder Saar zoekt baas die tijd heeft voor intensieve begeleiding

Saar. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Saar aan de beurt, een Mechelse herderteefje van 5 maanden.

Hoe is Saar in het asiel beland?

„Jonge herders zijn heel druk en speels, waardoor de verzorging en begeleiding soms heel intensief is. Als je die niet kunt bieden, is het beter om dit tijdig te onderkennen en hulp te vragen en niet te wachten tot de hond te oud is om te corrigeren. In het geval van Saar is er om deze reden voor gekozen om een nieuw thuis voor haar te zoeken.”

Wat kan je over haar vertellen?

„Ondanks haar jonge leeftijd heeft Saar al echt de drang om alles in de gaten te houden en zich overal mee te bemoeien. Ze waakt al als de beste, ook al is dat soms om stoerder te lijken dan ze werkelijk is. Soms lijkt het wel of haar energie nooit op raakt en blijft ze achter ballen aanrennen en je uitdagen om te spelen.”

Waar zou Saar het beste op haar plaats zijn?

„Omdat ze zich soms stoerder voor doet dan ze werkelijk is, heeft ze behoefte aan een baas die haar steunt, maar zeker ook duidelijkheid biedt. Gezien haar energieke karakter en haar werkdrift is het belangrijk dat er voldoende tijd aan haar besteed kan worden en dat ze de ruimte krijgt.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen