Aanmelding De Gulpener Duim geopend; wie verdient de stimuleringsprijs?

De dames van Zij-Actief viel de eer al eens te beurt. © Harry Heuts / Fotojournalist MGL

Gulpen -

De aanmelding voor stimuleringsprijs De Gulpener Duim, van bierbrouwer Gulpener, is geopend.

Redactie

De prijs, die is bedoeld om een bijzonder vrijwilligersinitiatief op sociaal-maatschappelijk of cultureel gebied in Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten of Vaals te steunen, wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De winnaar ontvangt een houten trofee in de vorm van een duim en een geldbedrag van 1250 euro.

Hoewel veel verenigingen en organisaties de afgelopen maanden als gevolg van de coronamaatregelen slechts mondjesmaat activiteiten konden ontplooien, meent de organisatie dat het juist nu belangrijk is De Gulpener Duim uit te reiken.

Diamantjes

„Juist in deze tijd zijn talrijke nieuwe, creatieve ideeën geboren. Mensen die mensen helpen en ondersteunen, juist in coronatijd”, meent de woordvoerder. „Vaak worden, nu de gebruikelijke contacten zijn weggevallen, originele en hartverwarmende vormen van aandacht voor elkaar bedacht en uitgevoerd. De stichting (De Gulpener Duim, red.) is dan ook op zoek naar de diamantjes in de gemeenschap.”

Lees ook: Gulpener Bierbrouwerij wint Koning Willem I Plaquette voor duurzaam ondernemerschap

Wie mensen en/of initiatieven kent die het verdienen in de schijnwerpers te staan, kan dat melden bij de organisatie. Het is daarbij niet de bedoeling dat vrijwilligersinitiatieven hun eigen activiteiten gaan aanprijzen.

Bestuur

„Het gaat er om dat ánderen, met redenen omkleed, bijzondere activiteiten onderstrepen. Dat bijzondere kan zitten in heel verschillende aspecten.”

Het stichtingsbestuur, bestaand uit Noortje Voncken, Ruud Verhoeven, Jo van der Meij, Dyanne Sleijpen, Stan Spauwen en Jean-Paul Rutten, selecteert de prijswinnaar. Zij kenden De Gulpener Duim eerder toe aan onder meer het Hospice in Mechelen, Scouting Mechelen, uitbreidingsgroep Kerkhof Eys, Omroep Krijtland, jongerenkoor Galou, Zij-Actief en Heemkundevereniging Wahlwiller.

Een organisatie of persoon voordragen kan per e-mail of post. Het adres: Stichting De Gulpener Duim, Postbus 51, 6270 AB Gulpen (ter attentie van Roosmarie Lux).