Video: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen bezoek aan Noord-Limburg

Print

Bezoek koninklijk paar aan Passiespelen in Tegelen. Video: De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen donderdag een bezoek aan Noord-Limburg.

Het Koninklijk paar arriveerde donderdagochtend om tien uur in Venlo. Zij brengen een bezoek aan de regio, die zich ten doel heeft gesteld uit te groeien tot de gezondste van Nederland. De aankomst was bij de Brightlands Campus Greenport, waar ondernemers, wetenschappers en studenten onderzoek doen naar gezonde en veilige voeding. Het koningspaar werd ontvangen door onder anderen Jan Schrijen, kamerheer in Limburg, en Johan Remkes, waarnemend commissaris van de Koning.

Lees ook: Foto’s: Koningspaar Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken Noord-Limburg

Passiespelen

Even later namen de Koning en Koningin een kijkje bij de repetitie voor de Passiespelen in Tegelen. Sinds 1931 wordt in openluchttheater Den Doolhof elke vijf jaar de lijdensweg van Jezus uitgebeeld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen