Zero Waste Tour Sittard leert om verpakkingsvrij boodschappen te doen

Vera Hoeksma (links) gaat ook langs ondernemers op de markt. © Ermindo Armino

Sittard -

Van maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni is de Week Zonder Afval. In Sittard vindt zaterdag 5 juni een wandeling plaats langs lokale ondernemers waarbij gids Vera Hoeksma tips geeft over plasticvrij boodschappen doen.

Paul Dolhain

De wandeling valt onder de Zero Waste Tours, die deze dag op meer dan dertig locaties in heel Nederland worden gehouden. Vera Hoeksma uit Doenrade is initiatiefnemer van Zero Waste Tour in Sittard en vindt het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. „Ik las het boek Het Zero Waste Project en er ging een wereld voor me open. Er zijn heel veel manieren om plastic te verminderen en te vermijden als je ervoor openstaat”, vertelt ze.

Lees ook: Erger jij je ook groen en geel aan plastic om een paprika? Vera wijst mensen op alternatieven

Tijdens de Zero Waste Tour deelt ze graag haar ervaring met plasticvrij boodschappen doen in Sittard en omgeving. „Sittard kent veel winkels waar echt niet raar wordt opgekeken als je een eigen zakje of bakje meeneemt, je moet ze alleen even weten te vinden”, zegt Vera Hoeksma.

De wandeling vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er met Vera slechts drie personen mee. Voor wie zelf graag op pad wil, kan om 10.00 bij haar een routekaart worden afgehaald. Tevens is vrijdagavond 4 juni een online presentatie van Zero Waste.

Aanmelden kan via: www.zerowastenederland.nl.