Zomerdagkampen voor kinderen op en rond terrein Fort Museum in Blerick

Print
Zomerdagkampen voor kinderen op en rond terrein Fort Museum in Blerick

Kinderen gaan op ontdekkingstocht op en rond het voormalige kazerneterrein. Afbeelding: Lé Giesen

Blerick -

Fort Museum Venlo gaat tijdens de schoolvakantie zomerdagkampen aanbieden voor kinderen. Het zijn doedagen waarin historie en natuur centraal staan.

Het dagvullende programma duurt van 8.30 tot 17.00 uur en bestaat telkens uit vier verschillende activiteiten, waarbij kinderen kunnen kiezen aan welke onderdelen ze mee willen doen. Het aanbod is gevarieerd. De ene dag gaan de deelnemers creatief en ambachtelijk aan de slag, een andere keer duiken ze in de (lokale) geschiedenis of gaan ze op ontdekkingstocht in de natuur rondom het voormalige kazerneterrein in Blerick.

Alle activiteiten vinden plaats in de buitenlucht en zijn bedoeld voor leerlingen van groep 3 tot 8 van de basisschool. De aftrap is op 26 juli met een textieldag. Kinderen gaan onder meer vilten, een t-shirt maken en petten decoreren. Op 4 augustus reizen ze naar de periode toen de Romeinen in Blerick waren en de week erna gaat de tijdmachine helemaal terug naar de prehistorie. Deelnemers leren vuur maken, maar ook kommetjes van klei en tasjes van leer. Op 18 augustus komen de Middeleeuwen tot leven en op 1 september ervaren de deelnemertjes hoe het leven in en rond de kazerne vroeger was.

Deelname kost 9,95 euro per activiteit of 45 euro voor de hele dag, inclusief lunch. Aanmelden kan op www.forteventsvenlo.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu